Pizza Margherita, az igazi nápolyi pizza, ahogy Gianni készíti

Hozzávalók

  • 1 kg liszt (magas sikértartalmú)
  • 10 g élesztő langyos vízben feloldva
  • 30-35 g só
  • 2 dl olivaolaj
  • 5-6 dl víz
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 csomag mozzarella
  • 1 csokor bazsalikom


Elkészítés

A liszttel összekeverjük a sót, a vízben feloldott élesztőt és az olívaolajat. Egy nagy keverőtálba öntjük és egy habverő gép dagasztófeje segítségével simára keverjük, és közben folyamatosan hozzáöntjük a langyos vizet. Ha a tészta elkészült, átrakjuk egy lisztes gyúródeszkára és gombócot formálunk belőle, majd áttesszük egy nedves kendővel letakart edénybe, amiben a tészta megkel. Ezt követően a megkelt tészta egy kiolajozott pizzaformába tesszük és a forma alakjára nyújtjuk. A tetejét átkenjük olívaolajjal, majd pár percig melegebb helyen pihentetjük- akár a forró sütő mellett- és betesszük a minél meleg, ideális esetben 330 fokos sütőbe, ahol addig marad, amíg aranybarna lesz a teteje. A hámozott paradicsomokat kivesszük a konzervből, kis kockákra felszeleteljük és egy tálkába tesszük, majd megsózzuk, hozzátépkedünk pár levél bazsalikomot, hozzákanalazunk egy kanál paradicsompürét és összekeverjük. Ekkor kivesszük a sütőből a megpirult tésztát, átkenjük ezzel a paradicsomszósszal, megszórjuk az összetépkedett mozzarellával és 10-15 percre visszatesszük a forró sütőbe.

Videó: www.izeselet.hu/videok/pizza/

Forrás: www.izeselet.hu/
vissza a Receptekre vissza a Gasztro főoldalra vissza a Gianni főoldalra
vissza a Gasztro főoldalra vissza a Gianni főoldalra



Powered by: Venturi · Szöveg és tartalom: Viczián Lili